By- og Landskabsvideo

Video kan være et godt værktøj i skabelsen af et nyt uderumsprojekt, idet det kan bruges i mange faser af udviklingen. Video kan bruges til at registrere eksisterende kvaliteter, udfordringer og særpræg ved et landskab, og kan derfor skabe et grundlag for et program, inden et projekt påbegyndes. Det kan også bruges senere i processen til at vise, i hvilken retning et projekt skal bevæge sig. Og naturligvis kan video bruges til at vise et nyt landskabs- eller byggeprojekt.

Videoeksempel: Timelapse, Frederiksberg Have:

En timelapse-video er en fremragende måde at vise, hvordan et sted bruges over en tidsperiode. Med timelapse kan en hel dags brug komprimeres ned til en kort, men meget sigende video.

Videoeksempel: Stemningsvideo fra Fiskerihavnen, Nordhavn

Med denne korte video, viser vi de helt særlige træk Fiskerihavnen i Nordhavn besidder.

Videoeksempel: Copenhagen Mobility

Er ambitionen at skabe en ny cykelsti, at designe en bro eller at skabe en helt tredje form for mobilitetsprojekt. Så vil det være nødvendigt at have en klar idé om, hvordan mobiliteten ellers fungerer i det eksisterende område. Løber folk fx meget i området? Så skal der måske bygges en løbe-/gangsti parallelt med cykelstien. Og hvordan bevæger den kollektive trafik sig? En video kan formidle eksisterende forhold på en måde, som intet andet medie kan, og kan derfor være en god måde at skabe forståelse for et områdes brug og trafik.

Comments are closed.