HAPPY ROOTS

Happy Roots integrerer regnvandsopsamling og selvvanding i ét. Ved at opsamle og tilbageholde regnvand, holder modul-elementet Happy Roots dine planter grønne, selv i tørre perioder – nemt, praktisk og miljørigtigt. Elementet er designet og udviklet af os i Byland Studio og er i produktionsfasen. 

Opsaml regnvand og brug det til at vande dine planter – uden at løfte en finger

Sidste forår stod landskabsarkitekterne Lars Hartmann og Steffen Plejdrup med et problem: De var i gang med at designe et grønt uderum, og ville gerne integrere en bæredygtig og letanvendelig vandingsmetode heri. Tanken var at anvende opsamlet regnvand til vanding af planter – og at finde en metode, der kunne håndtere regnvand fra kraftige regnskyl, så dette blev brugt til noget gavnligt, i stedet for at risikere at regnvandet oversvømmede kloakker og kældre. De fandt dog, til deres store overraskelse, ikke noget på markedet, der kunne tilfredsstille dette behov – og de begyndte derfor at designe deres egen løsning. Dette var i maj 2016. Nu er løsningen, Happy Roots, der integrerer regnvandsopsamling og selvvanding i ét, designet færdig og er under produktion.

 

Læg Happy Roots elementerne under jorden i højbedet, terrassebedet eller lignende. Læg så jord ovenpå (elementet kan holde op til én meter jord) og plant planterne ud. Regnvandet opsamles og tilbageholdes og det integrerede selvvandingssystem giver herefter rødderne mulighed for at trække vand, når de har behov for det. Planterne holdes således grønne og frodige, imens der spares på vandforbruget nemt, praktisk og miljørigtigt.

Læs mere om Happy Roots her

Comments are closed.